Foto:

Flixbus herstart reizen vanuit Enschede

ENSCHEDE - Flixbus start weer met busverbindingen vanuit Enschede. Naast het weer opstarten van de bestaande ritten krijgt het netwerk ook een verdere uitbreiding.

Flixbus biedt al enige jaren nationale en internationale busverbindingen aan tussen Europese bestemmingen. Ook vanuit Enschede kunnen mensen opstappen naar diverse steden in Nederland en Duitsland. Het is vanaf nu ook mogelijk om rechtstreeks vanuit Enschede te reizen naar Hannover en Dresden. Verder kan men vanuit Enschede reizen naar Eindhoven, Nijmegen en Arnhem. De Duitse bestemmingen zijn verder Osnabrück, Bad Oeynhauzen, Brunswijk, Magdeburg, Leipzig en dus het nieuwe Dresden en Hannover. De volledige dienstregeling is te vinden op www.flixbus.nl. Flixbus bedient in totaal zo'n 60 Europese steden waarbij de lage reiskosten het belangrijkste verkoopargument zijn. Daarnaast bedient men ook trajecten waar treinreizen niet mogelijk of onpraktische zijn en de bus sneller is als alternatief.

Maatregelen
Als gevolg van de coronacrisis lag ook dit soort internationaal vervoer even stil. Het herstarten gaat dan ook gepaard met de nodige maatregelen voor veilig vervoer. Reizigers zijn verplicht een mondkapje te dragen en moeten achter in de bus instappen. Ticketcontrole gaat contactloos. Verder worden de bussen na elke rit grondig gedesinfecteerd en ook de airco-filters krijgen regelmatig vervanging om de lucht vers te houden. Daarnaast test Flixbus een eigen informatietool waarmee reizigers de bezettingsgraad van de bus kunnen bekijken. Zo kunnen zij kiezen om op een rustiger tijdstip te reizen of om een stoel te reserveren.

Meer berichten
 
Auto zoeker