Foto: Het duo Danielle & Alexandra (Strange Strangers).

Concordia zomerprogramma

ENSCHEDE - Van 17 juli tot en met 28 augustus brengt Concordia een zomerprogramma in haar sfeervolle theater in hartje Enschede. Op zeven vrijdagen laten jonge theatermakers in een voorstelling hun visie zien op het motto ‘Never waste a good crisis’, oftewel: wat moet Twente doen om sterker uit de corona-periode te komen?

Voor deze zomerreeks is theaterprogrammeur Ellen Peters ook op zoek naar artiesten en makers met een droom of visie over de wereld na corona. Via een 'open call' kunnen makers zich aanmelden. Zij krijgen een dag lang het theater tot hun beschikking, met aan het eind van de dag als kers op de taart een voorstelling (45 minuten) inclusief livestream. De data voor de open calls zijn 17 en 31 juli, 7 en 28 augustus. De kunstvorm is vrij. Ideeën kunnen per mail worden ingestuurd via ellen@concordia.nl.

Jonge makers
De overige drie vrijdagen zijn in ieder geval al gereserveerd voor drie interessante gezelschappen/ performers. Op 24 juli komt danscollectief 'Strange Strangers' langs. Theatergroep 'Alles Valt' staat op 14 augustus op het podium. Muzikaal performer Vera Bon is op 21 augustus aan de beurt. Al deze artiesten zijn jonge makers die elk op hun eigen manier de huidige tijd onder de loep nemen.

Aanleiding
Het idee voor het theaterprogramma inclusief de open call is geïnspireerd door de motie Investeren in duurzame wederopbloei (na corona). Deze motie werd op 25 mei unaniem aangenomen door de Enschedese gemeenteraad.

Praktische informatie
Alle voorstellingen starten om 20.30 uur. De kaarten kosten € 10,- per persoon (per voorstelling). Ga voor meer informatie en de complete agenda naar: www.concordia.nl.

Meer berichten