Nieuwe collectanten gezocht

Foto:

ENSCHEDE - Van 16 tot en met 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. In de gemeente Enschede worden nog collectanten gezocht. Help mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS).

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS, ieder jaar komen er rond de 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar.
Er bestaan medicijnen die de ziekte kunnen afremmen, maar genezende middelen bestaan niet. Het is helaas nog onduidelijk hoe MS ontstaat. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de collecte in innovatieve onderzoeken naar genezing van de ziekte en betere behandelmethoden.

Word collectant

Het coronavirus heeft ook grote impact op het MS Fonds. Fondsenwervende evenementen zijn uitgesteld of afgelast. Zodoende komt er veel minder geld binnen. MS staat ondertussen niet stil. Het onderzoek moet doorgaan. Wilt u meehelpen met collecteren? Het kost maar twee uur van uw tijd. Meer informatie en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren.

Meer berichten