Foto: Reza Jalilpour

Iedereen mag weer zwemmen

ENSCHEDE - Sinds 1 juli zijn de regels verder versoepeld. Met de zomervakantie voor de deur is dat goed nieuws voor iedereen in Enschede die graag zwemt. De baden van Aquadrome zijn nu dagelijks zowel binnen als buiten weer geopend.

Marco Pierik, teamleider zwembaden, geeft aan dat het nog lang onduidelijk was wat wel en niet kon: ‘'Gelukkig kwam ook het bericht dat jeugd tot en met 17 jaar geen 1,5 meter tot elkaar hoeft te bewaren.'’
Het binnen- en buitenbad zijn van elkaar gescheiden. Dit is vanwege de beperkingen die binnen gelden in verband met het handhaven van de 1,5 meter tot anderen. In de zomervakantie is recreatief zwemmen mogelijk: binnen van 10.00 tot 13.30 uur en buiten van 14.00 tot 17.30 uur. Voor alle baden en activiteiten geldt dat u vooraf een ticket dient te kopen (voor een bepaald tijdsblok).
De ruime recreatieblokken sluiten aan bij de wens van de zomerabonnementhouders van 2019. Door middel van een enquête werd duidelijk dat een deel van deze abonnementhouders circa 3 tot 4 uur bij het zwembad wil recreëren en een ander deel gaf aan graag baantjes te willen zwemmen. Daarnaast gaf men aan dat gebruik kunnen maken van het toilet echt noodzaak is. Toiletbezoek én douchen zijn weer op een veilige manier mogelijk.

Bewegen stimuleren
Sportbedrijf Sportaal wil sporten en bewegen stimuleren. Pierik: ‘'We hebben gemerkt dat fysieke gezondheid erg belangrijk is en willen daarom alle Enschedeërs kennis laten maken met bijvoorbeeld Aqua Sport. Daarom hanteren we de hele zomervakantie een actietarief.'' Aqua Sport is een fanatieke groepsles van 45 minuten. Deze waterlessen zijn een mix van aerobics en jogging.

Meer informatie en tickets: www.sportaal.nl/zwemmen.

Meer berichten