Foto:

Buurtspoorweg rijdt weer!

HAAKSBERGEN / BOEKELO - De Museum Buurtspoorweg is weer geopend voor het publiek. Woensdag opende het museum weer haar deuren.

De afgelopen periode is veel werk verricht om het museum weer te kunnen open met alle geldende RIVM-maatregelen. Woensdag gaf wethouder Koopmans van Haaksbergen het vertreksein voor de allereerste stoomtreinrit vanuit Haaksbergen. Wethouder Diepenmaat verwelkomde de trein op station Boekelo. Het museum hield eerder al een testrit met de vrijwilligers en hun gezinnen. Bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen (OV) zie je niet alleen historische rijtuigen en locomotieven van dichtbij, maar hier prikt ook de geur van verbrande kolen in je neusgaten. Je voelt de bekleding van de originele rijtuigen en het prachtige houtsnijwerk uit het begin van de vorige eeuw onder je vingers. De wind waait door je haar, wanneer je door een van de vele open raampjes het Twentse landschap aan je voorbij ziet glijden. Anders dan bij veel andere erfgoed musea staat de bijzondere collectie niet alleen statisch opgesteld.

Coronamaatregelen
Om de Museum Buurtspoorweg te bezoeken moeten bezoekers zich wel aan de nodige regels houden. Men heeft er alles aan gedaan om deze niet ten koste te laten gaan van de beleving. Bezoekers moeten voorafgaand aan bezoek een kaartje kopen via de website van het museum; zo heeft men zicht op de drukte. Verder worden ritten alleen vanuit Haaksbergen gereden. Bezoekers krijgen een vaste plek in een eigen coupé en moeten op heen en terugweg op dezelfde plek zitten. Een rit beginnen vanuit Boekelo is dus niet mogelijk, maar u kunt hier wel kijken in het depot en de modelbanen. Ook fietsvervoer is niet mogelijk. Bezoekers hoeven geen mondkapje te dragen in de historische stoomtrein. In het museum is een éénrichtingsroute gecreëerd.

Meer berichten