Foto:

Boekelo nog tot zeker eind augustus zonder buurtbus 506

BOEKELO - Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen zowel binnen als buiten het openbaar vervoer, zal de buurtbus van en naar Boekelo voorlopig nog niet rijden. Zondag liet de buurtbusvereniging dit via Facebook weten.

Vaste reizigers deden onder meer al hun beklag bij Twents/Keolis, de vervoerder die verantwoordelijk is voor het busvervoer in de regio. Al sinds 16 maart rijdt de buurtbuslijn 506 tussen Enschede Station en Boekelo namelijk niet meer. De buurtbus wordt namelijk bestuurd door vrijwilligers die veelal op leeftijd zijn en hiermee ook zélf in de risicogroep zitten. Bovendien was en is afstand houden in de kleine achtpersoons bussen erg lastig. De vereniging besloot toen na 'rijp beraad' om niet te rijden, wat uiteraard begrijpelijk is. De vereniging liet via Facebook weten dat er weliswaar versoepelingen zijn, maar dat de buurtbus voorlopig nog niet zal rijden. "Zoals het er nu naar uitziet wordt het zelfs eind augustus en dan nog met de nodige beperkende maatregelen. We houden jullie op de hoogte."

Geen alternatief vervoer
Vervoersbedrijf Twents/Keolis was helaas niet bereid om alternatief vervoer in te zetten de afgelopen tijd. De normale bus werd in 2016 geschrapt wegens een laag aantal reizigers, waarvoor de buurtbus met vrijwilligers in de plaats kwam. Vaste reizigers opperden om bijvoorbeeld de buslijn 7 naar de Marssteden door te laten rijden naar Boekelo, maar de vervoerder liet weten dat dit qua dienstregeling en budget niet mogelijk was. Ook niet toen er minder bussen ingezet werden in het hoogtepunt van de crisis. Oplossingen zoals de inzet van een grotere midi-bus lijken voor de vervoerder een brug te ver qua klantgerichtheid; een gemis voor Boekeloërs die afhankelijk zijn van OV.

Meer berichten