Foto:

Werk ook aan jezelf

ENSCHEDE - Deze week is een nieuwe algemene voorziening van start gegaan in de Performance Factory. Humanitas Onder Dak, woningcorporatie Domijn en Meesterwerk Werkprojecten werken hierin samen. Het is een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen in de breedste zin. Bijvoorbeeld door te werken aan hun talenten en zo betere kansen op werk te vinden.

De voorziening richt zich op kwetsbare jongeren en volwassenen die anders een indicatie voor de dagbesteding zouden krijgen. De mensen worden via de gemeente Enschede aangemeld. Ze kunnen er terecht voor dagbesteding en ook training ´on the job´ met als inzet daarna uit te stromen naar een (vaste) baan. De combinatie van dagbesteding, opleiding en werk zijn flexibel inzetbaar en dat is uniek volgens de initiatiefnemers.

Duidelijke aanpak
Deze samenwerking tussen diverse partijen op één locatie heeft diverse praktische voordelen. Zo worden mensen niet meer van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd en ook de organisaties onderling kunnen beter werken aan hun overkoepelende doelen. Mensen met een ontwikkelvraag kunnen straks terecht in de Performance Factory en worden daar gekoppeld aan de juiste begeleidende partij. Zo kunnen mensen sneller terecht én is het traject om er te komen een stuk minder ingewikkeld.

Ideale locatie
Domijn is eigenaar van de Performance Factory en heeft zich mede hard gemaakt voor de algemene voorziening. De Performance Factory is een ideale locatie; er zitten veel verschillende ondernemingen en organisaties; van groot tot klein, van maatschappelijk tot commercieel. Dit biedt veel mogelijkheden voor mensen om zich op verschillende vlakken te ontwikkelen, zoals: horeca, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap. Alle ondernemers van de Performance Factory willen hun maatschappelijke steentje bijdragen en werken waar het kan graag mee aan dit initiatief. De initiatiefnemers hebben een forse ambitie. Zij willen dat de Performance Factory in de toekomst een plek is voor alle Enschedeërs om zich te ontwikkelen in de breedste zin.

Meer berichten