Foto:

De coronacrisis heeft nieuwe mogelijkheden blootgelegd

ENSCHEDE - Drie en een half jaar lang heeft Marloes Olde Agterhuis veel tijd en energie gestoken in het opbouwen van Life4Balance aan de Kuipersdijk en dan volgt de coronacrisis. Een periode vol onzekerheid breekt aan, maar erop terugkijkend heeft het ook mooie dingen gebracht.

De opzet van Life4Balance is uniek te noemen. Geen grote zalen vol met onbekenden en vol met apparaten. Marloes houdt van de persoonlijke aanpak. Er wordt getraind in kleine groepen of één-op-één en iedereen is welkom; de huisvrouw die misschien wat gezonder wil leven tot de echte macho-bodybuilder. Iedereen op zijn eigen niveau, op zijn eigen manier en met aandacht voor een gezonde leefstijl. En dat deze aanpak werkt, bleek wel in het coronatijdperk.

Tijdelijke sluiting
Als in maart door de overheid sportscholen worden gesloten, is dat even schrikken voor iedereen, maar zeker ook voor Marloes. Achterover leunen en maar kijken wat het wordt? "Nee, zo ben ik niet", aldus Marloes. "Ik ben altijd al iemand geweest die kijkt naar wat er wel mogelijk is en ook nu heb ik dat gedaan. Ik ben al heel snel overgegaan naar alternatieven. Zo werd in een mum van tijd samen met Marc Keur en Manon Oosting het online trainen vormgegeven. De eerste lessen gingen via Facebook. Ik kreeg veel reacties van mensen dat ze het leuk vonden om mij eens te zien sporten, maar het nadeel was dat ik hen niet kon zien. Daarna werden er al snel getraind via Zoom, dit benaderde zoveel mogelijk het normale trainen met elkaar."
Maar Marloes en haar team hebben veel meer gedaan. Er werden challenges opgezet, waarvoor door ondernemers prijzen beschikbaar werden gesteld en het sportieve ganzenbord heeft er zeker ook voor gezorgd dat de lachspieren werden getraind. Ook de yogasessie was een succes.
Zodra het mogelijk werd om buiten te sporten, heeft Marloes ook die kans aangegrepen. De parkeerplaats van de bevriende buurvrouw werd omgetoverd tot een 'sportzaal'. Sinds afgelopen woensdag is het dan ook eindelijk weer mogelijk om op de 'oude' manier, met hier en daar wat aanpassingen, met elkaar te sporten. De trainingen bestaan dan uit een combinatie van binnensporten in de Life4Balance Studio en outdoor training. Ook dat is een feestje waard en wordt gevierd met een gezamenlijke workout en brunch.
En nu weer helemaal terug naar de 'oude' manier? "Ik weet het nog niet", aldus Marloes. "De afgelopen periode heeft laten zien dat er online ook mogelijkheden liggen en dat we daarmee mensen die verder weg wonen kunnen helpen. Ook de challenges en de yogales werden goed ontvangen. Wie weet komt daar wel een vervolg op."

Dankbaarheid voor 
afgelopen periode
Marloes is haar leden heel erg dankbaar voor de afgelopen periode. "De meesten bleven ons trouw en er werd actief deelgenomen aan de online trainingen. Natuurlijk heb ik me wel eens zorgen gemaakt over of we het zouden redden, maar door de steun van leden is ons dat gelukt."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanenschede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=750,751,752,753,754" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>