Werkzaamheden De Kop op schema

ENSCHEDE - De wegwerkzaamheden bij de voormalige rotonde van de Haaksbergerstraat en Ripperdastraat schieten goed op. De afgelopen tijd zijn veel goede stappen gezet om deze monsterklus uit te voeren. Zo werd afgelopen week het beton gestort voor de nieuwe busbaan in de Nijverheidsstraat.

De vers gelegde betonbaan in de aangrenzende Nijverheidstraat is straks ook voor overig verkeer toegankelijk. De busbaan die in de Haaksbergestraat zelf ligt is alleen toegankelijk voor bussen, taxi's en hulpdiensten. Het aanpakken van de rotonde bij de Haaksbergerstraat en Ripperdastraat is een grote klus die al jaren hoog op het wensenlijstje stond bij zowel inwoners als gemeente. De rotonde was een gedrocht; onduidelijke voorrangssituaties zorgen niet zelden voor (bijna)ongelukken. Nu krijgt dit een inrichting als een redelijk normale kruising met verkeerslichten. Vorig jaar juni zijn de eerste werkzaamheden verricht in het kader van het project De Kop. Toen lag de nadruk vooral op het ondergrondse werk. De afgelopen weken zien we steeds meer resultaat bovengonds. Zo zijn stoepen aangelegd en stoepranden geven de nieuwe wegen vorm. Ook schuiven de werkzaamheden nu wat meer op richting de personeelsinrit van het MST, aangezien ook hier nu nieuwe riolering ligt. Naar verwachting zal de vernieuwde kruising in oktober dit jaar klaar zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanenschede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=750,751,752,753,754" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>