Foto:

Ontmoetingspark Rigtersbleek: voetbal en nog véél meer!

ENSCHEDE - Ontmoetingspark Rigtersbleek was tijdens de coronacrisis gesloten. Gelukkig gaat het park nu weer stapje voor stapje open. Tijd om eens een kijkje te nemen.

Sonja Lassche, Ontmoetingsclustermanager Rigtersbleek: “Mensen vragen me regelmatig wat we hier doen. Ze zien een voetbalvereniging en lezen Ontmoetingspark. Wat dat betekent, weten ze vaak niet. Er wordt natuurlijk gevoetbald, maar we doen veel meer! We mogen nu dus nog niet helemaal open, maar ik wil toch vast vertellen wat we hier doen. En wat we weer gaan doen! Een Ontmoetingspark is de hele dag voor iedereen open. Iedereen is welkom voor een praatje, een training of een activiteit. Daarnaast kunnen mensen hulp krijgen. Om hulp vragen is voor veel mensen vaak moeilijker dan het lijkt. Een sportvereniging midden in de wijk voelt vaak veiliger dan een grote officiële instelling. Zo kan iedereen zich gehoord en gezien voelen. Iedereen is welkom!”

Opleidingen
Op de dinsdag- en woensdagochtend komen er in Het Paviljoen studenten binnen. Sonja: “Op dinsdag is de lesdag van de BBL Entreeopleiding. Volwassenen, die door omstandigheden nooit een diploma hebben kunnen halen, krijgen door de opleiding een nieuwe kans om een diploma te halen. Na het succesvol afronden hiervan kunnen ze eventueel doorstuderen of richting een (nieuwe) baan gaan. Naast één dag les per week lopen deze studenten per week ook 20 uur stage. Vaak is dat op het Ontmoetingspark. Op woensdag krijgen studenten van het ROC van Twente, die de studie ‘Sport & Bewegen’ doen, ook les op het Ontmoetingspark.”

Thuis@
Bij Thuis@ worden kinderen doordeweeks liefdevol opgevangen, omdat ze door omstandigheden extra ondersteuning nodig hebben. Ze kunnen hier spelen, huiswerk maken en samen eten. Twee keer per week doen de kinderen ook mee aan het interregionaal afvalproject om zwerfafval in de wijk op te ruimen.

Het Paviljoen
Iedere dag is de Lunchroom in Het Paviljoen geopend. Doordeweeks vanaf 11.00 uur. In het weekend zelfs vanaf 8.00 uur. Van maandag tot vrijdag kunnen gasten en clubleden bovendien aanschuiven voor een heerlijke daghap tussen 17.00 - 19.00 uur in het Eetcafé.

Sonja: “Kortom, er is altijd wat te beleven en te doen op Ontmoetingspark Rigtersbleek. Samen met mijn rechterhand Nicole en zo’n 60 medewerkers zorgen we dat alles draait. Toen de coronamaatregelen werden ingevoerd, zijn we niet achterover gaan leunen. We hebben er juist voor gezorgd dat we klaar zijn voor heropening. En nu is het zover. Dus kom, nu het weer een beetje kan als we de maatregelen volgen, een kijkje nemen!”

Komende activiteiten
In september start een nieuwe groep van de BBL Entreeopleiding. Grijp je kans en meld je ook aan. In de maanden juni en juli is er elke zaterdag een speciale Rigtersbleek Biertuin geopend. Meer info op rigtersbleek.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker