Foto:

Kids aan de slag met kits

ENSCHEDE - De Maak Carroussel voor basisschoolleerlingen was een succes vorig jaar. Reden om dit onderwijsprogramma van het Maker Festival Twente dit jaar opnieuw te organiseren. Zeven Twentse basisscholen keken uit naar de mini-makers promo-carrousel voor leerlingen in groep 3 tot en met 8, die deze maand op hun school zou plaatsvinden.

De Maak Carrousel moest deze keer logischerwijs in een andere vorm georganiseerd worden. Tetem bedacht zodoende de Make-It@Home kits als alternatief; pakketjes die materialen leveren die niet in de thuis- of schoolsituatie voorhanden zijn. Kinderen van deelnemende scholen uit groep 4 en 5 gaan aan de slag met de ''Elektronische wenskaart'', voorzien van LED-lampjes. Groep 6 en 7 gaat werken met de ''Kunstige robot'' (een zogenaamd bibberbotje). Leerlingen van groep 8 bouwen een eigen zaklamp: ''Festive flashlight''.
Activiteiten als het Maker Festival Twente en de Twentse Maakplaatsen zijn buitenschoolse programma’s die kinderen een blik op de toekomst geven. Ze doen ervaringen op die hen helpen bij het maken van een beroepskeus, ze zien hoe de vaardigheden die zij op school leren in de praktijk kunnen worden toegepast. Het is dan ook belangrijk om kinderen in een zo vroeg mogelijk punt in hun ontwikkeling te bereiken.
De deelnemende scholen in de regio (De Vonder uit Borne, de Aloysiusschool in Geesteren en OBS De Sterrenborgh in Enschede, De Verrekijker in Losser, CBS De Fontein in Westerhaar, de Julianaschool in Rijssen en De Zevenster in Denekamp) zijn enthousiast over de manier waarop Tetem het programma nu alsnog kan aanbieden. De afgelopen periode heeft eens te meer duidelijk gemaakt wat het belang is van digitalisering en welke mogelijkheden nieuwe technologieën bieden voor een veilige en werkbare toekomst. Dankzij de techniek-kits ervaren de leerlingen hoe leuk én uitdagend techniek is.

Iedereen kan meedoen
Het activiteitenprogramma is tot het eind van de maand voor alle kinderen in Twente te volgen. Ga naar:
www.tetem.nl/makerfestival.

Meer berichten
 
Auto zoeker