Foto:

Saxion past uitreiking aan

ENSCHEDE - Ook dit jaar organiseren de locaties van Saxion een feestelijk afscheidsmoment voor hun afstudeerders. In lijn met de RIVM richtlijnen wordt het een 'walkthrough' diploma-uitreiking. De afstudeerder mag zijn of haar diploma al lopend door het gebouw in ontvangst nemen, met langs de route een aantal feestelijke momenten.

Voor de walkthrough echt begint is er een video-boodschap van de Academie directeur. Bij de hoofdingang zal dan de rode loper klaarliggen voor de afstudeerder plus maximaal twee gasten. Zij ontvangen een welkomstdrankje en vervolgen hun route naar een feestelijk aangeklede ruimte voor hét officiële moment: de ondertekening en het in ontvangst nemen van het diploma. Docenten en medewerkers zorgen samen voor een persoonlijke ontvangst. Bij het verlaten van de ruimte ontvangen de gediplomeerden een borrelbox en lopen zij verder naar de fotowand voor een mooi plaatje. Daarna kan men het thuis verder vieren.
Saxion is blij dat ze dankzij de aanpassingen haar afstudeerders toch feestelijk kan uitzwaaien. Directeur Sander Reinderink van de Academie Financiën, Economie en Management: "Afstuderen is een belangrijk moment. Je markeert het einde van je studie en maakt je klaar voor een volgende fase in je leven. We hebben onze vierdejaars gevraagd wat voor hen nu belangrijk is. Hieruit bleek duidelijk dat zij belang hechten aan een diploma-uitreiking, een feestelijk moment dat ze met dierbaren kunnen delen. Uit deze wensen is de walkthrough diplomering ontstaan."

De walkthrough diplomeringen vinden plaats tussen 3 en 17 juli. Bij uitzondering kan een opleiding kiezen voor online diplomering, als mensen in het buitenland verblijven bijvoorbeeld.

Meer berichten