Foto:

Kinderboerderijen gaan langzaam weer open

ENSCHEDE - De afgelopen weken zijn steeds meer coronamaatregelen versoepeld. De horeca ging weer open, musea kunnen weer bezoekers ontvangen en ook het culturele leven komt weer wat op gang. Een sector waar je weinig over hoorde de afgelopen tijd zijn de kinderboerderijen; ook zij gaan nu weer gefaseerd open.

Vanwege de coronacrisis moesten de Enschedese kinderboerderijen in maart hun deuren sluiten. Sinds afgelopen week zijn ze weer beperkt geopend. Wel moeten de nodige regels nageleefd worden om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Naast de 1,5 meter afstand moeten bezoekers bij aankomst en vertrek hun handen wassen met water en zeep. Verder zijn de toiletten voor het publiek gesloten. Bezoekers mogen niets eten en drinken op de kinderboerderij en deze verkopen dan ook geen consumpties.

Beperkt open
Uiteraard is er ook een maximum aantal bezoekers van kracht, evenals een beperkte openstelling. Zo zijn kinderboerderijen Noord, De Wesseler en 't Wooldrik door de week geopend van 13.00 tot 16.00 uur, in het weekend blijven ze dicht. Bij Noord zijn maximaal 24 gezinnen welkom, bij 't Wooldrik en De Wesseler maximaal 15. Bezoek met een grotere groep of klas moet uiteraard op afspraak. Wanneer het té druk is op de boerderijen dan sluiten zij de poorten.

Dierlijke overdracht
Een belangrijke reden om de kinderboerderijen al vroeg te sluiten was de onzekerheid over onder meer dierlijke overdracht van het coronavirus. Inmiddels is duidelijk dat de kans op besmetting via een dier zeer klein is, zeker wanneer we allemaal de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Zo zijn er volgens het RIVM geen aanwijzingen dat landbouwdieren zoals koeien, varkens en kippen geïnfecteerd kunnen worden. Wel werden bij nertsenbedrijven meerdere dieren positief getest, maar deze tref je weer niet bij een kinderboerderij.

Steun ze
De kinderboerderijen hebben sinds maart uiteraard de nodige kosten gemaakt zonder echte inkomsten. Geldelijke donaties en sponsoring zijn dan ook zeker nu nog van harte welkom.

Meer berichten
 
Auto zoeker