Speciale mobiele Anjeractie

TWENTE - Van 22 tot en met 30 mei vindt de Anjeractie 2020 plaats. Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat 80 jaar en het is de 75e keer dat de Anjeractie wordt georganiseerd. Met deze collecte haalt het fonds geld op voor de regionale cultuur én natuur.

Dit jaar is bijzonder: 100% van de opbrengst gaat naar de clubkas van de collecterende vereniging. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel kon vorig jaar nog ruim 300 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen mede dankzij de collecteopbrengst. In totaal ging het om een bedrag van 765.000 euro.

Mobiel collecteren
De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis mobiel, op afstand, worden uitgevoerd. Dat betekent dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Er kan ook gedoneerd worden via anjeractie.nl. Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 16.000 collectanten aan de slag om geld op te halen voor hun vereniging.

Pleitbezorger
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies omtrent filantropie. Voor meer informatie over Cultuurfonds Overijssel: www.cultuurfonds.nl/overijssel.

Meer berichten
 
Auto zoeker