Concordia vanaf 1 juni weer geopend

ENSCHEDE - Vanaf tweede pinksterdag kunnen bezoekers weer bij Concordia terecht voor films, theater en exposities. Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij singer-songwriter Tim Knol weten te strikken om deze heropening feestelijk om 20.30 uur in te luiden, mét livestream. Ook openen ze maar liefst twee nieuwe exposities op 1 juni en draaien er weer films aan de Oude Markt.

De zalen van zowel het theater, de film en de exposities gaan weer open, maar voor een beperkt aantal bezoekers. In de theaterzaal is plek voor 28 gasten. In de grote filmzaal kan Concordia 26 gasten ontvangen en in de kleine filmzaal kunnen 16 bezoekers een film bezoeken. De locatie aan de Langestraat gaat ook open voor 25 bezoekers per keer en de exposities worden weer gratis toegankelijk. Het Vestzaktheater blijft voorlopig dicht.

Voorzorgsmaatregelen
Om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen neemt Concordia uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo moeten bezoekers vooraf kaarten kopen via de website; een spontaan bezoek is er helaas niet bij. Zelfs voor de exposities is een gratis kaartje nodig. Elke dag kunnen bezoekers op vaste momenten naar binnen en de exposities een uur lang bezoeken. Verder worden de looproutes in de gebouwen aangepast en filmvertoningen en theatervoorstellingen worden op elkaar afgestemd.

Voorstellingen
Ellen Peters, theaterprogrammeur bij Concordia: “Ik heb er echt naar uitgekeken dat we weer voorstellingen in onze bonbonnière kunnen neerzetten. We hebben voor 25 mensen plaats in de theaterzaal. Ik verwacht daarom dat we snel uitverkopen. Ook zullen we de voorstelling streamen, voor onze bezoekers die liever niet in de zaal zitten. We hebben de hele maand juni elke vrijdag een voorstelling in de theaterzaal voor publiek én online via livestream.”

Twee nieuwe exposities
Op 1 juni laat Petra Boonstra, programmeur beeldende kunst, twee nieuwe exposities openen. Petra: “Ik ben erg blij dat we mensen weer kunst kunnen laten beleven ín de expo-ruimte. Zelf had ik de afgelopen tijd zogenoemde kunst-honger en dat geldt vast voor veel kunstliefhebbers met mij.” Binnen is de groepsexpositie van het lokale Minkmaatateliers te zien. Daarnaast opent de compleet nieuwe EXPO5. Dit is de nieuwe etalage-expositieruimte aan de Langestraat 56, met 24/7 videokunst, vanaf de straat te zien. Een onbedoeld actuele insteek dus. Kijk voor meer informatie ook op: www.concordia.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker