Foto:

Hoofdtrainerschap v.v. Rigtersbleek

ENSCHEDE - Volgend seizoen (2020-2021) zal v.v. Rigtersbleek met haar prestatie-elftallen (met uitzondering van VR1) uitkomen in de zaterdagcompetitie. Mete Soygül, is na zorgvuldig overleg aangewezen als nieuwe hoofdtrainer van Zaterdag Heren 1. De vereniging neemt aan het eind van dit seizoen afscheid van Tim Somberg, de huidige trainer.

Voorzitter Sara Nijenhuis: "Het belangrijkste uitgangspunt voor het bestuur was om met de juiste trainer de nieuwe koers te gaan varen. Tim en Mete hebben beide veel kwaliteiten en een duidelijke kijk op prestatievoetbal. Op basis van het beleid en de visie die het bestuur in de basis heeft staan en verder gaat ontwikkelen voor de periode 2020-2025 zien wij Mete uiteindelijk als de aangewezen persoon." Soygül: "Doorslaggevend voor mijn keuze om hoofdtrainer te worden van Zaterdag Heren 1 in het nieuwe seizoen zijn de spelersgroep en de mensen binnen de club die vertrouwen in mij hebben. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de plannen van Rigtersbleek met "De Weg Omhoog". Kijkend naar de huidige spelersgroep van Zondag 1 en Zaterdag 1, met aanvulling van O19 spelers, zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Nieuwe visie

Samen met de Technische Commissie en bestuurslid Voetbalzaken Peter Schreinders gaat Mete in de komende periode in gesprek met de spelers. De plannen worden verder gezamenlijk vormgegeven om zo uiteindelijk te komen tot mooie resultaten. Peter Schreinders: "We staan achter de keuze en de stappen om tot een vernieuwd beleid en visie te komen. Met elkaar gaan we zorgen voor een goede samenwerking, dit is cruciaal. Het is natuurlijk jammer dat Tim hier geen deel van uit zal maken en we afscheid van hem nemen aan het eind van het seizoen. Voor het bestuur en de TC is het nu nog zaak om een trainer te vinden voor Zaterdag Heren 2. Uiteindelijk gaan we straks met alle betrokkenen rondom de prestatieteams de weg omhoog inslaan."

Meer berichten