Foto:

Het verhaal van Myn Droevig Leeven

ENSCHEDE - Actrice en theatermaker Marlies Heuer en componist/cellist Jan Kuijken slaan opnieuw de handen ineen. Eerder maakten zij onder andere de voorstellingen Szymborska en Uit de Tijd vallen. Nu maken zij een duet voor Marlies en Indra Cauwels in woord en beeld. Een duet naar het verhaal van de 18e-eeuwse Maria De Neufville. De voorstelling gaat op 7 februari in première in de Toneelschuur in Haarlem en is door het land te zien tot en met 12 maart. Op 19 februari kunt u deze voorstelling bekijken in het Wilminktheater in Enschede.

Een sterke, zelfstandige vrouw die ondanks tegenslag overleeft zonder hulp van buitenaf en altijd op zoek is naar een steeds stillere plek om te aarden. In Het verhaal van myn droevig leeven tekende Maria De Neufville (1699-1779) in vogelvlucht haar leven op, zonder sentimenteel te worden. Zij overleefde al haar dierbaren en eindigde eenzaam op het landgoed Amstelwind aan de Amstel. Daar schreef ze haar levensverhaal en zij stierf op 80-jarige leeftijd. Haar laatste zin heeft ze niet kunnen afmaken. De taal van De Neufville is als muziek, zonder interpunctie, zonder literaire aspiraties. Dit vormt de basis voor het samengaan van muziek, woord, beeld en dans tot één poëtisch geheel.

Marlies Heuer
Marlies Heuer is een veelzijdig actrice en theatermaakster met een geheel eigen signatuur. In 1998 won zij de Theo d'Or voor haar rol als Hedda Gabler in het gelijknamige stuk van Ibsen, bij theatergroep Carrousel. De afgelopen jaren speelde ze onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, Carver, het Ro Theater, het Onafhankelijk Toneel en Toneelhuis Antwerpen. In 2012 kreeg Marlies opnieuw de Theo d'Or, ditmaal voor haar rol in Am Ziel van Toneelschuur Producties. Ze is tevens verbonden als docente aan de Theaterschool te Amsterdam.


Jan Kuijken
Jan Kuijken, telg uit de beroemde Vlaamse muzikale familie, is een veelgevraagd componist en muzikant. Hij heeft een rijk oeuvre opgebouwd in het theater. Als componist is hij aangesloten bij Muziekhuis LOD te Gent. Hij werkte onder andere samen met Josse De Pauw en George Van Dam.

Indra Cauwels
Indra Cauwels begon de mime opleiding in 2009 en werd datzelfde jaar gecast voor een rol in de Telefilm Overmorgen van Natasja André de la Porte. Verder werkte zij tijdens en na haar studie met onder andere Marlies Heuer, Davy Pieters en Orkater.

Kaarten
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: www.wilminktheater.nl

Meer berichten