Fotografie door Wildschieters
Fotografie door Wildschieters (Foto: MARCO SCHEURINK)

Nieuwe invulling Koningsfestival

ENSCHEDE - Op zondag 26 en maandag 27 april zal op het H.J. van Heekplein een groot event worden georganiseerd: KingSize Festival Enschede. Khalid Oubaha Company neemt de organisatie van dit nieuwe onderdeel van het festival op zich.

KingSize Festival is in Arnhem al jaren vast onderdeel tijdens de Koningsdagen. Het plein wordt omgetoverd tot één groot festivalterrein en kende de afgelopen jaren een uitgebreide line-up aan bekende artiesten en een indrukwekkende lichtshow. De line-up voor de editie in Enschede bestaat onder andere uit de populaire rapper Boef, zangeres en vlogger Famke Louise, dj / mc duo The Partysquad en dj/producer Yung Felix. De rest van de artiesten wordt zeer binnenkort bekend gemaakt. Tijdens Koningsnacht duurt het programma van 18.00 – 01.30 uur en op Koningsdag van 12.00 – 23.00 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Koningsfestival Enschede
Tijdens het Koningsfestival geniet het publiek ieder jaar op de verschillende pleinen van een feestelijk programma. Op de Oude Markt wordt op beide dagen een gevarieerd muziekprogramma geboden, met op Koningsnacht o.a. een spetterend optreden van The Memphis Maniacs. Pop, rock en dancehits gaan de blender in en worden omgevormd tot een legendarische Memphis Maniacs Mash-Up Medleys. Het Jacobusplein (achter de Jacobuskerk), wordt door Rico Latino weer veranderd in een salsaplein. Het publiek kan hier dansen op de klanken van diverse dj's en Team Latino. De Hofstraat wordt door Café Rocks weer gevuld met stevige livemuziek van diverse bands met o.a. een Pearl Jam en Thin Lizzy Tribute. De Walstraat wordt omgetoverd tot Juliana's Jurkjes Parade met uitbundige feestelijke aankleding. Café Stonewall presenteert een programma met diverse (travestie)shows, Hollandse meezingers en dj's. Op het Ei van Ko, deze dagen omgedoopt tot Bea's Beats, kan er met Remember the Time worden gedanst op de lekkerste R&B en hiphop tracks van de jaren 90 tot nu.

Kindermatjesmarkt
Vanwege het dance event op het H.J. van Heekplein vindt op 27 april de kindermatjesmarkt plaats op het Stationsplein en Wilminkplein. De kramen van de Oranjemarkt staan opgesteld in de straten in de binnenstad.

Ga voor het complete programma naar www.koningsfestivalenschede.nl.

Foto: Marco Scheurink

Meer berichten
 
Auto zoeker