Aan de slag met huisrobot Homey
Aan de slag met huisrobot Homey (Foto: Tetem)

'Homey, doe de lamp aan!'

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN - Het High Tech programma dat elke schoolvakantie wordt georganiseerd bij de Twentse Maakplaatsen staat inmiddels als een huis. In de voorjaarsvakantie zijn er weer workshops voor kinderen in heel Twente. Het High Tech programma maakt deel uit van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

In samenwerking met de maakplaatsen, gehuisvest in bibliotheek of cultuurhuis, organiseert Tetem dit keer Homey-workshops. Tijdens de workshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar huisrobot Homey allerlei opdrachten geven en dan voert Homey die taken voor ze uit. Op zaterdag 22 februari zijn er twee gratis workshops bij Bibliotheek Enschede, van 11.00 uur tot 12.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Op dinsdag 25 februari zijn de workshops bij Kulturhus Haaksbergen, van 11.00 uur tot 12.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey* (http://homey.app). Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren ("Hey Homey, zet de tv aan!"). Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten. Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie.

AI is overal
Volwassenen en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Toch is Artificial Intelligence overal, ook in onze thuisomgeving. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot naast het uitvoeren van opdrachten ook bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. Door deel te nemen aan deze workshops leren de Twentse jongeren wat zo'n huisrobot allemaal kan en hoe je deze kan aansturen met je stem.

Aanmelden
Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam! Graag aanmelden via info@kulturhushaaksbergen.nl voor de workshop bij het Kulturhus Haaksbergen of via info@bibliotheekenschede.nl voor de workshops bij de bibliotheek Enschede.

Meer berichten