Abbink Fotografie

Kerstmarkt in Boekelo

BOEKELO - Deze zaterdag 14 december is er van 17.00 tot 21.00 uur weer een grote kerstmarkt in het centrum van Boekelo. Vorig jaar is de kerstmarkt nieuw opgezet. En met groot succes! Dit jaar wordt de markt zo mogelijk nog groter.

De schaatsbaan komt weer, waar kleine en grotere kinderen naar hartenlust op kunnen schaatsen. Er wordt geschaatst met speciale schaatsen die ter plekke beschikbaar zijn. Je hoeft dus geen eigen schaatsen mee te nemen. Het is gratis, maar er kan een beperkt aantal kinderen tegelijk op de baan. Het kan dus zijn dat je even moet wachten. Ook mag je niet de hele avond schaatsen, zodat anderen ook aan de beurt komen. Ook nieuw en vorig jaar begonnen is de Kunstexpo op de Kerstmarkt. In Galerie Polman en in een voortent zullen zo'n 14 kunstenaars uit Boekelo, Twente en Duitsland hun werken tentoonstellen. Onder hen een aantal professionele kunstenaars en een aantal amateurs. Er zijn beelden van steen en brons, schilderijen, houtsnijwerk en objecten van glas.

Meer kramen
Het aantal kramen is gestegen tot 60 stuks! De Beckumerstraat en het Meester Schierbeekplein zullen helemaal gevuld zijn met kramen waar allerlei artikelen te zien en te kopen zijn, zoals: sieraden, kleding, kerstversiering, wenskaarten etcetera. Natuurlijk is er ook van alles te eten en te drinken: poffertjes, pannenkoeken, worstenbroodjes, glühwein, chocolademelk, een koffieproeverij, kniepertjes maar ook voor de ouderen een lekker biertje of glas wijn. Er is ook gelegenheid om Glow Golf of jeu de boule te spelen. De meeste winkels zullen ook open zijn.

Veel te beleven
De stoomtrein gaat die avond ook rijden en een arrenslee met paard zal tussen het spoor en de Beckumerstraat ritten verzorgen. Op een catwalk presenteren de modezaken een modeshow en tussendoor zijn er optredens van een koor. Daarnaast is er live muziek op het Schierbeekplein. Houdt u er rekening mee dat de Beckumerstraat vanaf kapsalon Hair by Paulien tot Slagerij Wagelaar vanaf 15.00 uur afgesloten is voor verkeer. Supermarkt Coop helpt klanten die veel boodschappen hebben en verder weg geparkeerd hebben graag de boodschappen in de auto te krijgen, maar handiger is het om uw boodschappen wat eerder te doen. Bel voor informatie over de kerstmarkt of kraamhuur met de Boekelose Ondernemers Vereniging: Ingrid Langenburg: 06 - 839 824 00

Meer berichten
 
Auto zoeker