Foto:

EUREGIO-Meisterschaft: leuker en meer kansen

ENSCHEDE - U kunt zich al inschrijven voor de Enschede Marathon van 19 april 2020, maar doordat Enschede Marathon en Volksbank Marathon Münster de krachten hebben gebundeld, heeft u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de EUREGIO-Meisterschaft. De EUREGIO-Meisterschaft is een combiklassement van de Enschede Marathon en de Volksbank Marathon Münster van 20 september 2020. Er wordt gestreden om het officiële EUREGIO-kampioenschap en daaraan gekoppelde prijzen.

Aan het EUREGIO-Meisterschaft zitten voor u als loper leuke voordelen. Voor de drie snelste dames en heren van het klassement liggen er prijzen klaar van respectievelijk €500, €300 en €100. Maar ook voor de andere deelnemers valt er van alles te winnen: zo wordt er een verloting gehouden onder deelnemers waarbij diverse leuke prijzen in natura (o.a. gratis startbewijzen) zijn te winnen. Bovendien is inschrijven voor beide evenementen tientallen euro's goedkoper dan voor de twee evenementen apart.

Versterken
"We zijn enorm verheugd dat we de samenwerking met onze oosterburen weer kunnen hervatten", zegt Sandra Melief, directeur Stichting Marathon Enschede. "Zowel de marathon van Münster als die van Enschede groeien nog steeds en kunnen elkaar met dit combiklassement versterken. De loopsport blijft onverminderd populair en in Enschede doen er jaarlijks bijna 600 Duitsers mee. Ik verwacht dat we door dit convenant het aantal deelnemers van beide evenementen kunnen laten groeien."

Bekende combi
Voormalig toploper Marti ten Kate is zeer te spreken over de samenwerking tussen beide marathons. "In 2013 liep ik in Münster mijn laatste marathon, samen met vijftig andere Twentse marathonlopers. Velen van hen hadden in de voorbereiding op die hele marathon de halve afstand in Enschede gelopen. Sommige lopers liepen toen zowel in Enschede als in Münster de hele marathon. Die combi is dus al langer bekend. Het is natuurlijk geweldig om daar nu een klassement aan te verbinden en te kijken wie er over deze twee prachtige marathons het snelst is!"

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op https://www.enschedemarathon.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker