Foto:

Nieuwe bomen vergroenen Centrum Enschede

ENSCHEDE - Sinds vorige week vrijdag is de Raiffeisenstraat weer toegankelijk voor het verkeer. De herinrichting van de Raiffeisenstraat en een deel van de Oldenzaalsestraat wordt afgerond met het aanplanten van een groot aantal nieuwe bomen door Onderhoud Enschede.

De Oldenzaalsestraat en de directe omgeving vormen een knelpunt bij extreme neerslag. Door de klimaatverandering is de verwachting dat Enschede vaker te maken krijgt met korte, hevige regenbuien. Daarom is vorig jaar gestart met het nemen van maatregelen die wateroverlast in de toekomst moeten beperken. Tussen de spoorlijn en de Boulevard 1945 wordt een nieuw en innovatief waterbergingsriool aangelegd, ook wordt een groenstrook met wadi's gecreëerd om water beter af te kunnen voeren. Deze aanpassingen maken de Oldenzaalsestraat droger én aantrekkelijker. Het waterbergingsriool en de wadi's kunnen samen maar liefst 7 miljoen liter water opvangen. Deze gelegenheid wordt ook aangegrepen voor de aanleg van een warmtenet, een belangrijke stap in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. De verwachting is dat dit omvangrijke project in april 2020 wordt opgeleverd. Over de voortgang van de verschillende fases wordt actief gecommuniceerd met de betrokkenen. De vernieuwde inrichting maakt het gebied meer klimaatbestendig en dus beter op de toekomst voorbereid.

Bomenmix
Tot uiterlijk 20 december worden er in totaal 173 nieuwe bomen aangeplant. In de Oldenzaalsestraat komt een bomenmix te staan van wilg, iep, linde en krentenbomen, in totaal 66 stuks. In de Raiffeisenstraat worden 29 iepen en 1 esdoorn aangeplant en op de nieuwe, groene ovonde komen 44 sierkersen. Daarnaast wordt in de straat een bloemenlint gerealiseerd. In het Blijdensteinpark wordt een twintigtal bomen geplant, het gaat om een mix van tulpenboom, linde, schijnbeuk, bijenboom en valse christusdoorn. Tot slot worden op het Stadserf 10 pluimessen, 2 ginkgo's en 1 tulpenboom geplaatst.

Actuele informatie
Kijk op www.enschede.nl/centrum/plannen-projecten-centrum voor actuele informatie over de diverse projecten die worden uitgevoerd of nog op de planning staan.

Meer berichten
 
Auto zoeker