Foto:

De Beurs opent winkel met tweedehands kleding

ENSCHEDE - Bent u op zoek naar een leuke, hippe, betaalbare outfit? Die ook nog eens bijdraagt aan een circulaire economie én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt? Dan is de nieuwe kledingwinkel van kringloopbedrijf De Beurs in Enschede u op het lijf geschreven. Afgelopen week opende de nieuwe kledingwinkel aan de Haverstraatpassage 48.

Kringloopbedrijf De Beurs heeft vestigingen in Oldenzaal, Denekamp, Losser en Tubbergen. Zij zamelen van alles in; van individuele items tot een complete inboedel. Maar naast de huisraad is ook de inzameling, verwerking en verkoop van kleding steeds belangrijker geworden voor het kringloopbedrijf. Ingezameld textiel wordt op de verwerkingslocatie in Tubbergen nagekeken. De mooiste items worden vervolgens in de collectie opgenomen en weer via de winkels van De Beurs verkocht. Minder mooie kleding krijgt een nieuw leven in tweede- en derdewereldlanden. Items die niet meer geschikt zijn om te dragen gaan naar een recyclingbedrijf waar textiel verwerkt kan worden tot grondstof voor nieuwe producten. De Beurs verwerkt zo al ruim een miljoen kilo textiel per jaar, met een stijgende lijn.

Mooie collecties
De Beurs stelt jaarlijks weer mooie seizoenscollecties samen met alle ingezamelde kleding. Deze stukken worden allemaal handmatig gecontroleerd door de vele vrijwilligers die bij De Beurs aan de slag zijn. De kleding die in de winkel komt is dan ook gegarandeerd in goede staat en biedt veel draagplezier tegen schappelijke prijzen.

Goed doel
Wie kleding of andere items koopt bij De Beurs steunt ook een brede groep mensen. Zo zet De Beurs zich ook actief in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Uiteenlopend van mensen die langer uitkeringsafhankelijk zijn, jonggehandicapten maar ook vluchtelingen die hiermee al wat kunnen integreren in de samenleving. De opbrengsten dragen bij aan de goede begeleiding van deze groepen. De Beurs helpt zo ook om een brede groep mensen een mooie toekomst te bieden.

Kom langs
U bent van harte welkom om eens te snuffelen in de mooie collectie tweedehands kleding van De Beurs. De nieuwe winkel is gevestigd aan de Haverstraatpassage 48 in Enschede. Kijk voor meer informatie over kringloopbedrijf De Beurs op: www.kringloopbedrijfdebeurs.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker