Foto: Theatermakerij Enschede

Vanaf 7 december is Winter Wonderland weer geopend

ENSCHEDE - In december is het weer extra warm en gezellig in Enschede. Van 7 december tot en met 5 januari wordt de binnenstad opnieuw omgetoverd tot een Winter Wonderland. Naast terugkerende elementen zoals de ijsbaan, Long Lane of Love en het verlichte Twentse Ros wordt Winter Wonderland 2019 uitgebreid met een groot verlicht hert op het H.J. van Heekplein en met een levende kerststal op de trappen van de Jacobuskerk op de Oude Markt in het weekend van 20 tot en met 22 december.

De levende kerststal: de Stal van Enschede is mogelijk doordat spelers van Theatermakerij Enschede de personages vertolken en Kinderboerderij Noord voor de dieren zorgt. De koningen vertellen magische verhalen en doen wonderlijke voorspellingen over het nieuwe jaar. De herders geven korte lessen in communiceren met schapen en geiten. Ook kun je op kraambezoek bij Maria en luisteren naar kerstliedjes, prachtig gezongen door de kerstengel samen met het kerststalkoortje.

Winter Wonderland 2019
Tijdens de aankomende editie van Winter Wonderland zal de binnenstad weer sfeervol worden aangekleed met verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen en het verlichte Twentse Ros op het Ei van Ko en het IJspaleis van Jelle de Graaf op het Stationsplein. Een nieuw lichtobject dit jaar is een groot verlicht hert dat te zien zal zijn op het H.J. van Heekplein. Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een overdekte ijsbaan op de Oude Markt. De Langestraat wordt traditioneel omgetoverd tot liefdeslaantje: de Long Lane of Love. Daarnaast zijn er tijdens Winter Wonderland ook weer tal van winterse activiteiten zoals de culturele Stadsherberg (20 t/m 23 december) in de Burgerzaal van het Stadhuis en een gezellige kerstmarkt in de Haverstraatpassage (14 en 15 december). Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede presenteert feestelijke (familie)voorstellingen zoals kerstmusical Oliver!, Die Weihnachtsshow – Kerstrevue met de buren, The Christmas Night met o.a. Do, Jim van der Zee en Orkest van het Oosten en Twentse Eindejaarsconference 2019.

Alle activiteiten, voorstellingen en praktische informatie zijn te vinden op www.winterwonderland.nu.
Foto: Theatermakerij Enschede

Meer berichten
 
Auto zoeker