Foto:

Lezing over praktische boeddhistische stroming

ENSCHEDE - Op maandag 2 december geeft de Italiaanse leraar Vito Panunzio een lezing in Enschede met als onderwerp 'Boeddhisme in het Westen'.

Het betreft een introductie op de meest praktijkgerichte school binnen het Tibetaans boeddhisme, waarbinnen sinds de jaren zeventig meer dan zeshonderd centra zijn opgericht door de Deense Lama Ole Nydahl in onder meer Europa, Scandinavië, Zuid-Amerika, Australië en Rusland. Vito Panunzio is een ervaren student van lama Ole Nydahl die door hem is aangewezen om boeddhistische lezingen te geven in centra van Diamantweg Boeddhisme over de hele wereld.

Diamantweg
Het Diamantweg boeddhisme van de Karma Kagyu linie behoort tot één van de vier belangrijkste scholen van het Tibetaans boeddhisme. De meditatiemethoden die worden gebruikt binnen het Diamantweg boeddhisme zijn allemaal traditioneel. Ze worden aangeboden op een moderne, westerse wijze, die voor iedereen toegankelijk is. Binnen het Diamantweg boeddhisme vindt overdracht rechtstreeks plaats van leraar op student. Ook in de meditatie ligt de focus op de leraar, onder meer op de Karmapa (spiritueel leider binnen de Karma Kagyu-linie). Vito Panunzio richtte in 1997 samen met een aantal vrienden, in navolging van Lama Ole Nydahl, het boeddhistisch centrum in Bari (Zuid-Italië) op. Vanaf het begin is hij betrokken bij de opbouw van de Diamonday Buddhist Association in Italië.

Meer informatie
De lezing op maandag 2 december is van 20.00 uur tot circa 22.00 uur. De toegang bedraagt 7 euro per persoon, dit is inclusief koffie en thee en iets lekkers. De sfeer is informeel en iedereen is welkom! De lezing vindt plaats bij het meditatiecentrum Enschede aan de Janninksweg, de voertaal is Engels; handig om te weten. Voor meer informatie en opgave: mail: enschede@diamantweg-boeddhisme.nl. Kijk ook op de website: www.diamantweg-boeddhisme.nl/enschede

Meer berichten
 
Auto zoeker