Wie moet een lintje ontvangen?
Wie moet een lintje ontvangen?

Lintje voor vrijwilligers brandweer Glanerbrug

GLANERBRUG - Vorige week vrijdag 22 november zijn diverse medewerkers van de brandweerkazerne in Glanerbrug in het zonnetje gezet. Tijdens de korpsavond werden twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan vertrekkend brandweermensen. Verder vierden acht brandweervrijwilligers een jubileum.

Burgemeester Onno van Veldhuizen mocht Koninklijke Onderscheidingen uitreiken aan Gerard Nijhuis en Marcel Hoffmann. Zij zijn respectievelijk 35 en 24 jaar in dienst. "Deze mensen hebben zich jarenlang ingezet als vrijwilliger. Dit mogen we zeker niet ongezien voorbij laten gaan. Deze avond is een mooi moment om nog eens extra waardering uit te spreken voor hun jarenlange inzet", aldus Karin Groenewegen, teamleider Repressie.

Jubilarissen
Naast het uitreiken van de Koninklijke Onderscheidingen vierden ze het 35-jarig brandweerjubileum van Gerard Nijhuis, het 20-jarig brandweerjubileum van Eric van Gemert en het 12,5-jarig jubileum van Herman Bösing, Patrick Goldschmidt, Bertran Kamp, Hans Koopmans, Edwin Remmerswaal en Alex Sanders. Ook werden deze avond certificaten en diploma's voor behaalde opleidingen uitgereikt. "Een korpsavond is het moment om nog eens te benadrukken hoe trots ik op deze mensen ben", aldus Edwin Remmerswaal, kazernecoördinator van Glanerbrug.

Zwaar werk
Het werk van een lokale brandweervrijwilliger is uitdaging en de afgelopen jaren ook steeds professioneler geworden. De brandweer werft vaak nieuwe vrijwilligers.

Meer berichten