Foto:

Kom tot rust in de drukke decembermaand

TWENTE - Voor veel mensen is december de mooiste tijd van het jaar. We hebben weer veel familieverplichtingen, maar ook andere gezelligheid. Voor wie dit veel energie vergt, kan het mooi zijn om voor, tijdens en na de feestdagen even een stiltemomentje te pakken. Steeds meer mensen ontdekten de afgelopen jaren de voordelen van af en toe gewoon even zitten, in stilte.

In Hengelo bestaat inmiddels al zo'n elf jaar de vaste meditatieronde in de even weken op de zaterdagochtend. Ook deze zaterdag 30 november bent u van harte welkom om aan te schuiven in Spiritueel Centrum ''De Dansende Os'' aan de Schalkburgerstraat 28 in Hengelo.

Laagdrempelig
Deze zitmeditatie is een laagdrempelige voorziening voor alle beoefenaars van zitmeditatie. Iedereen is welkom, ongeacht traditie, achtergrond, ervaring of levensbeschouwing. Zij faciliteren de mogelijkheid tot zitten in stilte en hanteren een vrij sober format zonder religieuze teksten, spirituele rituelen of symbolen.

Programma
Op zaterdagochtend worden drie meditatierondes gehouden. De eerste start met inloop om 08.15 uur en dan meditatie van 08.30 tot 09.30 uur. Hierna volgen meditatierondes van 09.45 tot 10.45 en van 11.00 tot 12.00 uur.

Iedereen welkom
Voor wie wil is het mogelijk om een deel van de ochtend bij te wonen. Tijdens de pauzes is de deur voor in-/uitstroom geopend. Er zijn voldoende zitbankjes van verschillende hoogte, neem eventueel wel je eigen zitkussen of zitbankje mee. Deelname kost 6,50 euro, inclusief koffie, thee en koekjes. Deelname voor 1 uur meditatie kost 4 euro. Als je regelmatig komt, kun je ook vooruitbetalen. Dit kost dan 60 euro.

Meer berichten
 
Auto zoeker