Thema 'Bio The New Digital' centraal op GOGBOT 2019

Thema 'Bio The New Digital' centraal op GOGBOT 2019

ENSCHEDE - Het GOGBOT festival strijkt deze week weer neer in Enschede van donderdag tot en met zondag. Het jaarlijks terugkerende evenement laat zich vatten in de omschrijving "cyberpunk kermis". Het bevindt zich op het snijvlak van kunst en technologie.

Het thema dit jaar is "Bio the new digital" en draait om de zogenaamde bio-art, een relatief nieuwe kunstvorm die zich probeert te verhouden tot de technologische en digitale ontwikkelingen in de maatschappij. Tijdens de diverse activiteiten worden de mogelijkheden en grenzen onderzocht van zaken als genetische modificatie, stamceltransplantatie en nanotechnologie.

Creativiteit en sensatie
GOGBOT bestaat sinds 2014 en is hét podium voor creatieve technologie, elektronische muziek en hedendaagse kunst. Het festival duurt vier dagen en nachten die gevuld zijn met onder andere exposities, een conferentie, workshops, prijsuitreikingen en natuurlijk feesten. De organisatoren willen graag een platform bieden voor inspirerende, vernieuwende kunst. Aanstormend nationaal en internationaal talent krijgt alle ruimte om zich aan een groot publiek te presenteren. Houd je er wel van om een beetje geprikkeld en uitgedaagd te worden? Je kunt je dit weekend nog onderdompelen in deze verwarrende en sensationele wereld!

Vrije toegang
De meeste exposities en activiteiten zijn vrij toegankelijk. Kom naar de Oude Markt voor muziek en andere live acts. De "Main Expo" is verspreid over diverse locaties in de binnenstad, waaronder het NS-station, het stationsplein, de Grote Kerk en Metropool (Wilminkplein). De installaties van kunstenaar-ontwerper Agi Haines (Verenigd Koninkrijk) in de Grote Kerk onderzoeken bijvoorbeeld wat bioprinting in de toekomst voor ons zou kunnen betekenen. Zij creëert kopieën van menselijke organen door middel van 3D-printen met levende cellen. Een ander voorbeeld is de mediakunstenaar Dmitry Morozov (Rusland) die uitblinkt in robotica en geluidskunst.

Gogbot Conference
Op 7 september begint om 15.00 uur een conferentie met uiteenlopende sprekers in Muziekcentrum Enschede. Wetenschappers, kunstenaars en denkers schijnen hun licht over bio-art en digitale technologie. Waar zal het in de toekomst allemaal toe leiden? Benieuwd naar de antwoorden? Kijk voor tickets en info op: 2019.gogbot.nl.

Meer berichten