Kunst van Enschede: Hans Runge

Kunst van Enschede: Hans Runge

Wat maak jij?
Ik maak slaapplekken waarbij de menselijke maat en het gevoel van geborgenheid een belangrijke rol spelen. Een goede slaapplek moet de gebruiker ervan kunnen overtuigen dat hem/haar niets kan overkomen gedurende de nacht.

Wat maakt jouw werk speciaal?
De objecten nodigen uit om geprobeerd te worden en dat mag ook. Vooral kinderen hebben geen schroom om er in te gaan liggen en ze uitgebreid te testen, voor mij is dat een verademing.

Waar kunnen we jouw kunst zien?
Op www.hansrunge.nl. Verder staan nu twee slaapcabines op CultureCampsite in Rotterdam en zijn te huur via AirBnB, dus mocht je in een van mijn kunstwerken willen overnachten dan kan dat! Daarnaast zal minstens één andere cabine te zien zijn op het Allée Rentrée Festival in Enschede (27 en 28 sept.). Dit gratis toegankelijke festival is georganiseerd door Enschedese culturele broedplaatsen, bij StudioComplex aan de Getfertsingel. Lekker dichtbij dus kom vooral langs!

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?
Het ruimtelijke werk van Rob Voerman vind ik erg goed.

Wat betekent Enschede voor jou?
Het fijne aan Enschede voor mij is dat stad en buitengebied zo dicht bij elkaar liggen, je kunt switchen wanneer je wilt zonder een lange reis te moeten ondergaan.

Meer berichten
 
Auto zoeker