Brandweer mikt op flexwerk-vrijwilligers

ENSCHEDE - De Brandweer Twente is deze week begonnen met een wervingscampagne om nieuwe vrijwilligers te vinden. De brandweer hoopt in totaal ruim 36 vacatures te kunnen vullen bij 23 Twentse kazernes. Ook in Boekelo, Haaksbergen en elders rondom Enschede is een grote behoefte aan mensen.

De Brandweer Twente heeft een haast onverzadigbare behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Niet verrassend, want de eisen voor nieuwe mensen zijn steeds hoger en ook binnen deze organisatie slaat vergrijzing toe waardoor mensen afvloeien. De Brandweer Twente is tegenwoordig ook zeker niet alleen meer bezig met brandbestrijding; er is ook steeds meer ingezet op voorlichting en algemene hulpverlening door de jaren heen.

Mensen nodig
De brandweer zoekt natuurlijk vooral naar mensen die in de omgeving van de brandweerkazernes wonen en werken en zo snel inzetbaar zijn bij een eventuele uitruk. Elke seconde telt immers bij een daadwerkelijke inzet. In brandweertermen noemt men dit ook wel de vrije instroom. Daarnaast zoekt de brandweer voor de kazernes in Almelo en Hengelo Centrum ook naar vrijwilligers voor de kazernering. Zij verblijven tijdens hun dienst in de avond/nacht of in het weekend in de brandweerkazerne zelf. Zij hoeven dan niet direct in de buurt van de kazerne te wonen. In Almelo en Hengelo zoekt de Brandweer Twente ook naar duikers. Deze worden onder meer ingezet bij zoekwerkzaamheden onder water maar ook het redden van mensen en berging van lichamen bij te water geraakte voertuigen.

Flexwerkers gezocht
De Brandweer Twente probeert ook op een innovatieve manier meer mensen te vinden, door flexwerkplekken aan te bieden. Belangstellenden kunnen dan werken in de brandweerkazernes in onder meer Boekelo, Ootmarsum, Losser, Ootmarsum en Tubbergen. Bij alarmering rukken zij dan uit. De werkplek is gratis en men krijgt een vergoeding voor de opleiding, oefeningen en uitrukken. Zij moeten dan gemiddeld minimaal twee dagen per week in de kazerne werken. Belangstellenden kunnen hiervoor mailen naar: k.groenewegen@brandweertwente.nl.

Meer informatie
Belangstellenden kunnen tot en met 15 september bij Brandweer Twente op: www.brandweertwente.nl/werkenbij

Meer berichten