Nieuwe naam voor treinen

ENSCHEDE - Vervoersbedrijf Keolis heeft afgelopen week Blauwnet-treinen met een eigen naam in gebruik genomen. Deze werden feestelijk onthuld in Hengelo. De twee treinen zijn vernoemd naar Cees Anker en Bert Boerman.

Cees Anker, voormalig algemeen directeur van Keolis Nederland, en Bert Boerman, gedeputeerde voor de portefeuille Mobiliteit, Water en Klimaatadaptie van de provincie Overijssel, hebben sinds vorige week donderdag een 'eigen trein' rijden in de provincie Overijssel. De gepersonaliseerde Keolis Blauwnettreinen werden door beide heren feestelijk onthuld in Hengelo en rijden in ieder geval de komende dertien jaren door de provincie Overijssel.

Symbolisch cadeau
Tot 1 juli vervulde Anker de functie van algemeen directeur bij vervoerder Keolis. Tijdens zijn afscheidsreceptie ontving hij namens Keolis Blauwnet het symbolische cadeau dat één van de treinen naar hem vernoemd wordt. Anker werd in februari 2012 CEO van de onderneming. Onder zijn leiding is Syntus een zelfstandige dochteronderneming geworden van de Keolis Group en is er door succesvol in te schrijven op aanbestedingen substantiële groei gerealiseerd. "Cees Anker heeft gedurende zijn loopbaan een belangrijke bijdrage geleverd aan het openbaar vervoer in oost Nederland, waar deze door de reiziger hoog gewaardeerde lijnen deel van uitmaken. Het is dan ook zijn verdienste dat wij een trein naar hem vernoemen", aldus Emile Broersma, directeur Rail en Operations Support bij Keolis Nederland. De keuze om ook een trein naar de gedeputeerde te vernoemen was een eenvoudig besluit volgens Keolis. Broersma zegt hierover: "Bert Boerman levert in zijn functie als gedeputeerde een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe vervoersstromen in Overijssel. De eerste regionale Intercity op het traject Zwolle-Enschede is daar het toonbeeld van."

Meer berichten
 
Auto zoeker