Enschede gastheer voor drum corps finales in de Veste

ENSCHEDE - De Grolsch Veste is op zaterdag 28 september gastheer voor een bijzonder muzikaal evenement. Dan wordt namelijk de finale van de DCE European Music Games gehouden.

Dit zijn de Europese Kampioenschappen voor 'drum and bugle corps'; een muzikaal fenomeen dat overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten. Deze drum corps zetten niet alleen op technisch goede muziek, maar ook een belangrijk stukje entertainment. Liefhebbers komen dan oren en ogen tekort om er van te genieten. Een drum corps bestaat traditioneel uit een drietal onderdelen: het slagwerk, de koperblazers en een visuele groep. Naast een uitgebreid lopend gedeelte, kennen drum corps ook een stilstaand gedeelte. Hier vind je instrumenten waarmee je niet kunt marcheren; pauken, gongen, xylofoons, drumstellen en meer. Sinds enkele jaren is het ook toegestaan om deze instrumenten te versterken en geluidseffecten te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om "het verhaal" wat een show wil vertellen, nog duidelijker over te brengen.

Koperblazers
Voor drum corps zijn in Amerika speciale instrumenten ontwikkeld, die het mogelijk maken om met alle instrumenten 1 kant op te spelen. Hierdoor wordt het publiek de volle 13 minuten die een show duurt optimaal vermaakt. Dit is ook de reden dat er bij de optredens in de Grolsch Veste slechts één lange kant van de tribune gebruikt zal worden.

Visueel spektakel
De muziek wordt geaccentueerd door een visuele groep. Van oudsher vlaggen en imitatie geweren, maar tegenwoordig met van alles waarmee je accenten aan de muziek kunt geven tot en met decorstukken aan toe. Deze groep beheerst de kunst om op een spectaculaire manier met vlaggen en geweren te draaien en gooien. Maar ook moderne / klassieke dans maakt onderdeel uit van hun choreografie. Dit jaar neemt weer veel toptalent deel; 16 deelnemers uit 4 verschillende landen en zijn er nog gastoptredens uit Frankrijk en Nederland. EVC uit Enschede geeft al om 09.45 uur de muzikale aftrap. Daarna starten de voorrondes voor de senioren, gevolgd door de finales van de junioren in de middag en wordt afgesloten met de Finales voor beste 10 senioren, die 's avonds uitmaken wie zich Europees kampioen mag noemen.

Nieuwe plek
Dit jaar is het voor het eerst dat de finale van de DCE European Music Games in de Grolsch Veste is. Dit komt door de groei qua deelnemers en bezoekers de afgelopen jaren. De afgelopen 11 jaar werden de wedstrijden in het Roda JC stadion gehouden, maar dat werd te klein. De organisatie heeft nu een vijfjarig contract gesloten met FC Twente om de Grolsch Veste te kunnen gebruiken.

Kaarten
De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Kaarten zijn te koop via: www.drumcorpseurope.org/tickets.

Meer berichten
 
Auto zoeker