Harde wind zorgt voor snelle aankomsten

HAAKSBERGEN - Zaterdag 10 augustus stormde het in Haaksbergen. Een harde zuidwestenwind met windkracht 6 zorgde ervoor dat de duivenmelkers op tijd hun bed uit moesten om niet verrast te worden door de vlotte aankomsten.

Dit weekend stonden twee vluchten op het programma, gesponsord door Mees van den Brink. De eerste was een natoervlucht vanuit Heusden-Zolder. Hemelsbreed ligt dit Belgische stadje op 158 kilometer vanaf Haaksbergen. Om 7.30 uur werden de 170 duiven van de Vale Doffer met zo'n 6300 andere duiven uit Overijssel en Gelderland gelost en om 08.48 scheerde de eerste duif van De Vale Doffer om het hok van Andre Siegerink (foto). Deze duivin had 1993 meter per minuut gevlogen, wat neerkomt op 119 kilometer per uur. Ook de tweede prijs was voor een duivin van Andre Siegerink. Zij volgde 1 minuut later. De derde prijs was voor Thijs Boomkamp die zijn jonge duif klokte om 08.51 uur.

Tweede vlucht
De tweede vlucht van was een vlucht voor jonge duiven. Ook hier gingen de kleppen van de vrachtwagen open om 07.30 uur. De duiven werden gelost in het pittoreske dorpje Dizy le Gros in Frankrijk, een afstand van 342 kilometer. In concours waren 74 duiven van De Vale Doffer die samen met 2300 andere duiven aan de wedstrijd begonnen. Thijs Boomkamp was verrast toen al om 10.23 en 10.25 zijn twee duiven op het hok landden in Haaksbergen. Hij had maar twee duiven mee en versloeg daarmee de 72 andere duiven van de Vale Doffer met een half uur !!! voorsprong. Derde werd Herman ter Avest. 's Avonds werd Thijs uitgeroepen tot melker van de week.

Meer berichten
 
Auto zoeker