Excursie 'Bijzondere planten' Aamsveen

ENSCHEDE - Liefhebber van bijzondere planten? Ga dinsdag 13 augustus mee met de excursie 'Bijzondere planten' in het Aamsveen. De gids kent de mooiste plekken en neemt je graag mee op stap. Onderweg ontdek je bijzondere planten én veel vogels, want het Aamsveen is ook geliefd bij vele vogelsoorten. De excursie duurt ongeveer 2 uur. 

Het Aamsveen is een bijzonder hoogveengebied, een uniek stukje natuur in Nederland. Een excursie in dit gebied is zeker de moeite waard. Helemaal als je vogelliefhebber bent. Naast een aantal zeldzame planten als de gevlekte orchis en klokjesgentiaan, leven hier namelijk zo'n 70 verschillende vogelsoorten. En wat te denken van kleine dieren als de levendbarende hagedis en het heideblauwtje? Ook zij hebben hier hun plek. Met de natuurgids ga je op pad naar de mooiste plekken. Tip: neem je verrekijker mee en trek stevige laarzen aan, het veen kan hier en daar zompig zijn.

Waar en wanneer?
De excursie 'Bijzondere planten Aamsveen' is dinsdag 13 augustus. Het start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de kruising van de Roodmolenweg, Aamsveenweg en Sagenweg. De bijdrage is € 5,00 per persoon, voor kinderen € 2,50. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas.

Meer berichten
 
Auto zoeker