Elvis Presley groots herdacht

ENSCHEDE - Op de dag dat Elvis even lang overleden is als hij leefde, vertoont Concordia aan de Oude Markt in Enschede de bijzondere concertregistratie. Keer terug naar 1970 en beleef Elvis' grootse concertreeks in Las Vegas opnieuw! Met aansluitend een speciale Elvis rock 'n' roll afterparty in Crossroads.

42 jaar geleden, op 16 augustus 1977, stierf één van de grootste muzikale iconen van de twintigste eeuw, Elvis Presley, op 42 jarige leeftijd. Elvis leefde net zo lang als hij nu dood is. De belangstelling voor en het succes van Elvis is, wereldwijd, nog steeds ongekend groot. Elvis is één van de grondleggers van de hedendaagse muziek. Zijn muziek zorgde voor een schokgolf over de hele wereld en zorgde voor de start van de 'moderne tijd' op vele vlakken. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Elvis op grote wijze terugkeerde naar het live podium, na het jarenlange maken van films in Hollywood. Elvis trad een maand lang op in Las Vegas en brak hiermee verschillende bezoekersrecords. Dit succes bracht filmstudio MGM tot de beslissing om een concertfilm te maken over Elvis zijn glorieuze comeback. Dit werd uiteindelijk de legendarische film 'That's The Way It Is', opgenomen in Las Vegas, augustus, 1970. Ter gelegenheid van dit unieke moment in Elvis zijn leven, zal de film 'That's The Way It Is' eenmalig en exclusief te zien zijn in bioscoop Concordia te Enschede op het grote witte doek! Keer terug naar 1970 en beleef Elvis zijn grote concertreeks in Las Vegas!


En verder...
Ter gelegenheid van de sterfdag van Elvis heeft de bekende kunstenares Sonna Krom een schilderij van Elvis gemaakt en deze zal op 16 augustus ook worden tentoongesteld bij Concordia. De officiële Nederlandse Elvis Presley fanclub It's Elvis Time zal ook aanwezig zijn met shops met CD platen en allerlei memorabilia. Direct na afloop van de film is er een feestelijke, muzikale, Rock 'n' Roll afterparty bij Crossroads aan de Stadsgravenstraat 19 met onder andere de Gumbo Chiefs, Ramblin Martin & The Bad Luck Souls, De afterparty zal tot in de late uren doorgaan.


Kaarten
De toegangskaarten voor de film 'That's The Way It Is' kosten 10 euro per stuk. De entree voor de afterparty bedraagt eveneens 10 euro. Wanneer u een toegangskaart voor de film heeft, krijgt u 2,50 euro korting op de toegang voor afterparty. Online boeken kan via www.concordia.nl en telefonisch via tel. 053-4300999 (dinsdag t/m zondag) of aan onze dag- of avondkassa aan de Langestraat 56 en Oude Markt 15.

__________________________________________________________________________________

Meer berichten