Positieve trends in toerisme Overijssel

Positieve trends in toerisme Overijssel

TWENTE - Overijssel is steeds bekender bij toeristen van buiten de regio. Dit is ook sterk te danken aan de inzet van organisaties zoals MarketingOost die zich inzet voor een stukje regionale marketing. Zij kijken terug op een geslaagd jaar.

In het jaarverslag blikt MarketingOost terug op de resultaten van het marketingplan Gastvrij Overijssel tot nu toe. Het plan loopt sinds 2015 en drie van de vier gestelde doelen zijn inmiddels behaald. Afgelopen jaar werden mooie hoogtepunten bereikt.

Positieve trends
Het jaarverslag toont diverse positieve trends; onder meer op het gebied van bestedingen, overnachtingen en werkgelegenheid. Zo nam het aantal inkomende overnachtingen sinds 2015 toe met ruim 15 procent. Dit zorgde er ook voor dat toeristen 75 miljoen euro extra uitgaven. En natuurlijk leverde het ook weer banen op; ruim 1.500 stuks. MarketingOost zet de provincie met al haar diversiteit op de kaart. Want de mensen, de natuur, de historie en het karakter van de provincie zijn het waard om gezien en herkend te worden. Inspanningen die ook meetbaar zijn. Goed doen voor Overijssel, is Overijssel zichtbaar maken.

Highlights en successen
Een aantal successen en highlights in het jaar 2018 waren onder meer het winnen van de 'Citymarketing Award' en 'Zet de regio op de kaart Award' voor de Hanzesteden. Ook werd de pitch gewonnen voor de eerste Global Travel Trade Show en werden 130 internationale touroperators in Zwolle ontvangen. Een groot succes, met een fors aantal nieuwe arrangementen en trade deals tot gevolg.

Recreatie
Op het gebied van wandelen en fietsen en het creëren van de digitale belevenis zijn veel projecten onder de noemer Kwaliteitsimpuls Routenetwerken (KIR) afgerond. Overijssel en zeker ook Twente zijn perfect geschikt voor recreatie met de fiets, vanwege de mooie natuur en de rust. Ook voor ruiters en mountainbikers zijn de afgelopen jaren veel nieuwe routes op gezet met toeristische aantrekkelijkheid. Verder werd ook de eerste Toerisme Topin Deventer gehouden en het eerste MarketingOost symposium. Dit leverde veel enthousiaste reacties op. Samen met partners en ondernemers is er hard gewerkt om doelstellingen te halen.

Meer berichten
 
Auto zoeker