Schateiland wint Kaliber Battle!

ENSCHEDE - Vrijdag 28 juni was het een feestje in het Muziekcentrum. De Wilmersbergzaal was gevuld met honderden vrolijke kinderen uit verschillende groepen 4. Zij gingen deze avond strijden om de titel Meest Muzikale Klas van Enschede.

De elf klassen die dit jaar hebben meegedaan komen van de basisscholen Drakensteyn, De Bron, Marcellinusschool, Menkotoren, Anna van Buren (twee groepen), Lonnekerschool, Park Stokhorst, Schateiland (twee groepen) en Het Stadsveld. De klassen werden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Nicolas Mansfield (directeur en artistiek leider Nederlandse Reisopera), Wieke Jellema (Manager sociaal domein & onderwijs Kaliber Kunstenschool) en Duco Akkerman (trompettist, o.a. bekend van SuperKids en zijn optreden op Pinkpop met Chef'Special). De kinderen werden begeleid door de Kaliber Live Band en de Battle werd gepresenteerd door Tessa Kortenbach.

Meest muzikale klas
Na een zinderende avond vol fantastische optredens gingen de leerlingen klas 4a van Basisschool Schateiland er met de eerste prijs vandoor. Zij mogen zich voortaan de Meest Muzikale Klas van 2019 noemen! De jury was erg onder de indruk van hun enthousiaste en muzikale uitvoering van 'Masterchef'. De tweede en derde prijs werden gewonnen door klas 4b van Anna van Buren met 'Spoken gluren bij de buren' en klas 4a van Anna van Buren met 'Zwaai maar mee'. Juichend en springend kwamen de prijswinnaars hun bekers in ontvangst nemen. Ook de andere klassen kregen een mooie beker en lovend juryrapport mee naar huis. Niet alleen de kinderen hebben genoten, ook de ouders, opa's en oma's en vrienden in de zaal gingen helemaal mee in het enthousiasme. De Battle is een echt familiefeest waar lang naartoe wordt geleefd. Met deze ervaring wil Kaliber Kunstenschool de kinderen laten zien hoe kunst en cultuur je leven kunnen verrijken. De deelnemers krijgen elke week muzieklessen van vakdocenten van Kaliber Kunstenschool.

Meer berichten