Foto: Tout Le Monde Aime Les Pingouins

Legendarische pianist geeft masterclass in Muziekcentrum

ENSCHEDE - De legendarische pianist Stephen Kovacevich geeft op donderdag 6 juni een openbare masterclass aan zes jonge veelbelovende pianotalenten in het Muziekcentrum, aanvang 14.00 uur.

De Amerikaanse Stephen Kovacevich is een ware levende legende: hij trad op samen met werelds grootste orkesten en dirigenten (waaronder Leopold Stokowski, Simon Rattle en Bernard Haitink), bracht meer dan 25 CD-opnames uit bij EMI en Philips, en was tevens de echtgenoot van een andere levende pianolegende, Martha Argerich, met wie hij nog steeds samen veelvuldig optreedt in de grote zalen ter wereld. Op 6 juni zal hij een openbare masterclass geven aan veelbelovende pianotalenten in het Muziekcentrum.

Masterclass
Tijdens de masterclass - tot stand gekomen in samenwerking tussen de International Holland Piano Series, Het Muziekcentrum Enschede, Academia Musica en Delden Klassiek - zal Stephen Kovacevich zijn kennis delen met zes jonge pianotalenten. "Het belooft een buitengewoon boeiende masterclass te worden" vertelt Santiago Juncal, artistiek directeur van de International Holland Piano Series, "maestro Kovacevich geeft tegenwoordig zelden masterclasses, het is daarom een unieke kans om een pianist van wereldformaat van dichtbij mee te maken. Twee maanden geleden speelde hij nog samen met Martha Argerich voor een uitverkochte Grote Zaal in het Concertgebouw. Op 6 juni komt hij naar Enschede voor een masterclass in het Muziekcentrum, hoe bijzonder is dat!"

Internationaal talent
Van de meer dan 30 aanmeldingen wereldwijd zijn er uiteindelijk 6 pianisten geselecteerd die speciaal voor deze gelegenheid uit alle hoeken van de wereld naar Enschede zullen komen. De zes pianisten met allemaal verschillende nationaliteiten zijn afkomstig uit Nederland, Turkije, Rusland, Kazachstan, Servië en Letland. Het Nederlandse pianotalent betreft de veelbelovende Florian Verweij (22), student aan het Conservatorium van Amsterdam bij pianopedagoog Jan Wijn. Juncal: "De hoeveelheid aanmeldingen van over de hele wereld heeft ons overtroffen, ook qua repertoire is het zeer afwisselend: van Beethoven tot Rachmaninoff. Het wordt een ongetwijfeld inspirerende masterclass!"

Twee dagen na de masterclass, op zaterdag 8 juni, zal Kovacevich samen met zijn pianovrienden een uniek concert verzorgen in de Hengelose Waterstaatskerk. Tijdens dit concert 'Stephen Kovacevich & Friends', waaraan onder andere bekende namen als Nicolas van Poucke en Sofia Vasheruk deelnemen, zullen werken voor onder meer 8 handen aan twee piano's en zelfs 18 handen aan twee piano's worden gespeeld. Het beloofd een feestelijk concert te worden!

Masterclass Stephen Kovacevich
Muziekcentrum Enschede, Arkezaal
Donderdag 6 juni, 14.00 uur
Prijs: vanaf €7,50 (Jongeren €5,00)
Bestel kaarten via: www.wilminktheater.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker