Wethouder Kampman maakt eerste match

ENSCHEDE - Wethouder Arjan Kampman maakte woensdag 22 mei op de Beursvloer, het maatschappelijke matchevenement tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, de eerste match door de zaal binnen te fietsen op een versierde bakfiets. De bakfiets werd overhandigd aan Jan Kuijper, Erika Slot en Jan Sijbom van Resto VanHarte, een sociaal buurtrestaurant dat zich inzet voor een leefbare buurt. De bakfiets werd aangeboden door manager Anouschka Loche van Kinderopvang Hengelo, onderdeel van Kindernet.

De Beursvloer werd dit jaar voor de 7e keer georganiseerd door de Enschedese Uitdaging bij de Performance Factory. Bij dit evenement worden vraag en aanbod van bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar gematcht. De matches vinden plaats met gesloten beurs, maar vertegenwoordigen wel een maatschappelijke waarde. Tijdens de Beursvloer zijn er 94 matches gemaakt met een totale waarde van €112,170,-. Zo helpen bedrijven en maatschappelijke organisaties in Enschede en omgeving elkaar vooruit.

Samenwerking
De Beursvloer is volledig tot stand gekomen door giften in natura. Van de locatie, de catering en de bedankjes, alles is een gift aan de Enschedese Uitdaging. Dit laat, gezamenlijk met de matches op de Beursvloer, zien dat bedrijven graag maatschappelijke organisaties ondersteunen in natura. Ze dragen hun kennis, kunde en expertise graag op deze manier over. In 2018 zijn er in Enschede 363 matches gemaakt met een totale maatschappelijke waarde van € 520.942. De Beursvloer werd mede mogelijk gemaakt door inzet van vele vrijwilligers, founders, sponsoren en vrienden van de Enschedese Uitdaging.

Meer berichten