Waarom een persoonlijke Pitstop jouw leven zinvol maakt

BUURSE - Pas wanneer je echt even stil bent, hoor je je innerlijke stem. Maar de meeste mensen zijn hier vaak te druk voor. Ze zitten vast in een patroon dat moeilijk te doorbreken is. En zo haal je niet helemaal uit je leven wat je er uit zou willen halen. Een persoonlijke 'Pitstop' kan je hierbij helpen.

Sander Nieland en Marloes Mulder stonden zelf ook voor een dilemma: het leven was een 7 of 8 op een schaal van 0 tot 10. Ze mistten de 1 en de 10. Zijn we gelukkig in ons patroon? Marloes werkt als orthomoleculair diëtist bij Fuego en Sander was sportdocent op het ROC van Twente en waterpolocoach. Ze waren druk bezig - maar ze hadden het gevoel dat ze wat misten.

Ontdekkingsreis
Uiteindelijk nam het stel in de zomer van 2017 op Sardinië een radicale beslissing. Ze besloten om een tijdje weg te gaan. Begin 2018 trokken ze met een oude camper naar Ibiza, om écht te kunnen leven. Met pieken, dalen en uitdagingen. Met als doel om toch eens te luisteren naar die innerlijke stem. Met deze insteek organiseerden zij ook verschillende Pitstops op Ibiza, waarbij meditatie, yoga, schrijven, samen koken, wandelen, trainingsopdrachten en vooral veel naar jezelf luisteren op het programma stonden. Dit toonde aan dat meer mensen zitten met dit soort diepere vragen, hoewel lang niet iedereen hier open over praat. Het is een paradox dat veel mensen te druk zijn om hier even bij stil te staan. In december keerden Sander en Marloes terug naar Twente.

Pitstop Twente
Sander en Marloes organiseren nu ook Pitstops in Twente. Hier willen zij ook anderen uitnodigen om open te praten en na te denken over deze levensvragen. Op een heel nuchtere manier; de Nederlander en zeker de Twentenaar is vaak niet zo van het zweverige. Doordat Sander en Marloes echte tukkers zijn, beseffen zij zich dit als geen ander. Van 22 tot en met 24 februari organiseren zij een eerste Pitstop in Twente. Deze wordt gehouden in Buurse; een driedaagse activiteit waarbij deelnemers samen praten, samen koken, mediteren, schrijven, trainingsopdrachten maken en wandelen in de mooie natuur. Zo kom je tot rust en kun je antwoorden vinden op persoonlijke vragen. Het is een intensief, confronterend en tegelijk ontspannend proces. Weg uit de hectiek om je te richten op jezelf. Zo is het samen koken een mooie manier om te ontspannen en te genieten, maar tegelijk is het ook ontwapenend: je praat over diepere thema's die niet vaak aan bod komen. De Pitstop is kleinschalig opgezet met maximaal 12 deelnemers die dan verblijven in De Pol. Deelname kost 350 euro, inclusief activiteiten, begeleiding, maaltijden en verblijf.

Actieplan
De inzichten die mensen opdoen tijdens een Pitstop kunnen hen helpen om patronen te doorbreken en zich te richten op hun levensdoelen. Een persoonlijk actieplan maakt dit heel concreet. Je gaat van de automatische piloot naar actief de controle nemen over je eigen leven. Naast de Pitstop in Buurse worden gedurende het jaar ook wandelsessies gehouden op de Lonnekerberg en er zal ook nog steeds de Pitstop op Ibiza gehouden worden. In de toekomst zijn de Pitstops waarschijnlijk ook in andere landen te vinden, zoals Italië.

Meer informatie
Is deze persoonlijke Pitstop Twente wellicht ook iets voor u? Kijk ook op: www.thevolcano.nl of bel 06-53 22 56 31 voor meer informatie. Lezers van de Hart-kranten krijgen bij het boeken van de Pitstop Twente 10 procent korting bij vermelding van de code: APK2019

Meer berichten
 
Auto zoeker