Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11. Foto:

Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds

Zorg

ALMELO - De vrijwilligers van het Hospice Almelo hadden woensdag 24 april hun laatste cursusdag. Zij hebben daarmee de basistraining van het VPTZ afgerond. De cursisten ontvingen hierbij een certificaat. Voor de coördinatoren van het Hospice was deze laatste dag een goed moment voor de ontvangst van een mooie cheque. Het Vredehof Donatiefonds maakte deze cursus namelijk mogelijk door een bijdrage van 2.000 euro en door het beschikbaar stellen van de koffiekamer van Uitvaartcentrum Almelo als trainingslocatie.

Marijke van Heeswijk, voorzitter van het hospice, zegt heel blij te zijn met deze donatie. Deze verplichte training is belangrijk, de aankomende vrijwilligers krijgen hiermee de benodigde bagage om in het hospice aan de slag te kunnen. Ze leren onder meer hoe het gesprek aan te gaan met gasten/cliënten en hun naasten en hoe samen te werken met de collega vrijwilligers en de zorg, maar ook hoe ze om kunnen gaan met rouw en verlies.

Hospice Almelo is een bijna-thuis-huis, de speciaal opgeleide vrijwilligers geven samen met de verpleegkundigen van ZorgAccent en eventueel samen met de naasten, warme en professionele zorg.

Het Vredehof Donatiefonds helpt organisaties helpen. Het fonds verstrekt donaties aan organisaties die zich bezighouden met de laatste levensfase en het overlijden van mensen. Meer informatie over Vredehof en het Vredehof Donatiefonds is te vinden op 

www.vredehof.nl

Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia 14 mei, 18:04