Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)

Joseph Oosting langer bij FC Twente

Sport

‘We gaan Europa in’, zong het publiek vorige week woensdagavond in De Grolsch Veste. FC Twente won met 3-1 van Almere City en verzekerde zich daarmee van minimaal de vierde plek én de groepsfase in de Europa League, met acht Europese wedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders. De derde plek halen is de volgende missie, met plaatsing voor de voorronde Champions League.

Enschede - Trainer Joseph Oosting kwam tijdens de ereronde na de winst op Almere vanuit de catacomben het veld op. Hij werd geroepen door Vak P en luid toegejuicht. Ricky van Wolfswinkel duwde hem richting de toeschouwers en klom op zijn rug. Oosting werd direct na de wedstrijd genoemd als opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. Liverpool is rond met Slot en met Feyenoord. Maar Oosting blijft bij FC Twente. Hij had nog een contract voor twee seizoenen en daar komt nog een jaar bij, zo is de insteek. “Ik heb zo goed als bijgetekend’’, zei Oosting zondagavond bij Studio Voetbal op tv. De besprekingen over het openbreken van het contract lopen al langer. “In de winter hadden we het al over verlenging. We willen graag verlengen, ook de andere stafleden willen graag blijven. Ik zit bij een enorm mooie club. een geweldige club wat ambities heeft. Daar wil ik ook graag bij horen. Europees voetbal spelen was toch wel ons doel’’, aldus de uit Emmen afkomstige coach.

Mathias Kjölö werd uitgeroepen tot ‘Koning van de Wedstrijd’ tegen Almere City. De Noor schoot in minuut 11 de 1-0 binnen van buiten de zestien. Het was zijn eerste goal voor Twente. De 2-0 kwam van Sem Steijn in de 52e minuut, al keurde scheidsrechter Ingmar Oostrom de treffer eerst af wegens buitenspel. De VAR zag wel dat de bal van de tegenstander kwam. Na de verrassende 2-1 van invaller Kornelius Hansen in de 73e minuut - het tweede schot op doel van Almere - tilde Daan Rots de stand naar 3-1 na voorbereidend werk van Ricky van Wolfswinkel en invaller Younes Taha. Mitchell van Bergen was de eerste invaller - voor Michel Vlap - en liet een aantal keren zijn snelheid zien.

FC Twente is na speelronde 31 de nummer 3 van de eredivisie met 63 punten. AZ is vierde met 58 punten. Het doelsaldo van Twente is plus 28, dat van AZ plus 27. AZ won zondag met 0-3 bij NEC. Er zijn nog drie speelronden. Twente speelt zondag 5 mei om 16.45 uur de uitwedstrijd tegen AZ. In speelronde 33 en 34 beginnen alle wedstrijden zondags om 14.30 uur. Twente speelt thuis tegen Volendam en uit tegen PEC Zwolle, AZ speelt uit tegen Go Ahead en thuis tegen FC Utrecht.

ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia 14 mei, 18:04
Afbeelding
Feestje voor alle vrijwilligers in Enschede in Twentsche Foodhal 14 mei, 17:34
De spelers van FC Twente vormen een erehaag voor de vrouwen. Renate Jansen gaat voorop. (Foto: Bas Everhard)
Volop feest in een vrolijke Veste 14 mei, 16:13