Vijf dagen Rumoer. (Foto: Ineke Oostveen)
Vijf dagen Rumoer. (Foto: Ineke Oostveen) Foto: Ineke Oostveen

Jeugdtheaterfestival Rumoer duurt vijf dagen

Cultuur

Van 1 tot en met 5 mei draait in het Muziekcentrum alles om doen, ontdekken en beleven! Kinderen (4+) kunnen zich tijdens het jeugdtheaterfestival Rumoer vijf dagen lang volop vermaken met theater, muziek, workshops en veel andere activiteiten. 

Enschede - Het is de eerste keer dat het Wilminktheater en het Muziekcentrum een vijfdaags jeugdtheaterfestival houden. Kinderen kunnen de hele dag nieuwe dingen uitproberen, is de insteek. Mark Haayema, bekend als kinderboekenschrijver en jeugdtheatermaker, neemt jong en oud mee op reis langs voorstellingen, concerten en workshops. “Jeugdtheater is natuurlijk fantastisch om naartoe te gaan”, zegt Karine Roldaan van de Theatermakerij, een van de partners van Rumoer. “Theater en muziek kun je thuis in je eentje beleven, maar het is natuurlijk veel leuker om het tijdens zo’n festival, met de inspiratie die je hebt opgedaan, direct in de praktijk te brengen. Kan ik eigenlijk acteren? En hoe werkt het achter de schermen bij een voorstelling?”
Naast tal van leuke theater- en muziekvoorstellingen krijgen kinderen ook de kans om workshops te volgen in zang, liedjes schrijven, acteren en djembé. “Je kunt op verschillende niveaus meekijken en meedoen”, zegt Roldaan. Ze is aan het casten voor bijrollen voor de nieuwe Kinderserie Tentje Plof. ‘’Dus ook voor mij is het een kans om in aanraking te komen met nieuw talent.” Een hoogtepunt wordt de komst van ecoloog, reptielendeskundige, schrijfster en presentatrice Sterrin Smalbrugge.

ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia 14 mei, 18:04
Afbeelding
Feestje voor alle vrijwilligers in Enschede in Twentsche Foodhal 14 mei, 17:34
De spelers van FC Twente vormen een erehaag voor de vrouwen. Renate Jansen gaat voorop. (Foto: Bas Everhard)
Volop feest in een vrolijke Veste 14 mei, 16:13