Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Lintje

Column

Koningsdag was top bij Rocks en nu staan 4 en 5 mei alweer voor de deur. En dan verbaast het deze jongen dat er kennelijk reclamespotjes nodig zijn om op 4 mei twee minuten stil te zijn. Ja, het is 2024. En misschien zijn we de Derde Wereldoorlog al in gerommeld, maar juist dan zijn die twee minuten stilte zo hartstikke goed voor het hart en het gezonde verstand.
Zeker nu deze week in Duitsland een club Reichsbürger terecht staat voor het willen plegen van een staatsgreep. Kijk, ik heb ook een paspoort thuis liggen van de Vrije Republiek Twente, maar dat is toch meer een relikwie van het ter ziele gegane café Jansen en Janssen.
Intussen zijn bij mij in de straat de rioleringswerkzaamheden begonnen. Stront aan de knikker! Ik heb een brief van Twente Milieu gekregen en ben op mijn hoede. ‘Het is mogelijk dat u tijdens de werkzaamheden geluiden in de diverse afvoeren in uw woning hoort’. Gut. ‘Soms kan een spatje water uit de afvoeren komen als het vocht uit de stankafsluiters (sifons) wordt weggezogen’. Dat ‘stank’ klinkt toch wat onheilspellend.
Maar dan staat er ‘U hoeft er niet voor thuis te blijven’. En ook ‘U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruikmaken van uw toilet, douche of wasmachine’. Gelukkig.
Het venijn zit ‘m in de staart. Puntje 1: ‘Maak zoveel mogelijk gebruik van afvoer en toilet buiten werktijden’. Buiten werktijden? Die zijn bij Twente Milieu van 07.00 tot 18.00 uur lees ik. Ik mag dus eigenlijk al die tijd thuis niet poepen en plassen!
Puntje 2: ‘Sluit afvoeren van wasbakken door er een stop of doekje of dweil in te leggen’. Oké. Maar dan puntje 3: ‘Sluit het deksel van uw toilet en plaats daar iets zwaars op’. Dit geeft toch wel erg veel stof tot nadenken en de al eerder geopperde kreet ‘Stront aan de knikker’.
Ik zoek een iets te zware vrijwilliger die ik persoonlijk voor zal dragen voor een lintje in 2025 om tot en met vrijdag 18.00 uur op het deksel van de wc te willen plaatsnemen.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. En voor Poepen Is Even Taboe. 

Column Hans Assink

ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia 14 mei, 18:04
Afbeelding
Feestje voor alle vrijwilligers in Enschede in Twentsche Foodhal 14 mei, 17:34
De spelers van FC Twente vormen een erehaag voor de vrouwen. Renate Jansen gaat voorop. (Foto: Bas Everhard)
Volop feest in een vrolijke Veste 14 mei, 16:13